Неки лекари одморе користе за рад у иностранству
Појединци викендом раде у приватним ординацијама у БиХ и Црној Гори, а за такав ангажман користе се и неплаћена одсуства и слободни дани, каже нови директор Лекарске коморе Србије др Милан Динићекарска комора Србије издала је 825 потврда својим члановима који намеравају да раде у иностранству, а до средине августа ове године, ову потврду је затражило 529 лекара. Ипак, новоизабрани директор Коморе, др Милан Динић, сматра да је погрешан утисак да је „одлив” лекара из Србије већи него икада.

– Не треба стављати знак једнакости између броја издатих сертификата и стварног и трајног исељења лекара у другу државу – каже за „Политику” др Динић, у првом разговору за медије.

Један од првих потеза новоименованог директора ЛКС био је да промени формулар којим се тражи издавање, тако да лекар мора да наведе прецизне разлоге зашто му је потребан овај документ. Др Динић објашњава да ће то помоћи да се направи реална статистика о броју лекара који трајно иду из Србије. Он истиче да је велики број потврда заправо издат лекарима који викендом раде у БиХ и Црној Гори.

– Има и оних лекара, који свој годишњи одмор користе да би радили у другој држави. Неки у ту сврху узимају неплаћена одсуства и слободне дане – објашњава др Динић.

На нашу примедбу да се рад без викенд и годишњих одмора свакако лоше одражава на квалитет лечења, др Динић одговара да сваки лекар процењује колико му је потребно да се одмори како би могао и да настави да квалитетно ради.


strana: 14 : 26.8.2016. :

Kabinet urgentne medicine u Kragujevcu - jednogodišnji rezultati rada EMS health center: One-year-work results
Autor: Aleksadar Klickovic / Organizacija: Zavod za HMP kagujevac
Објављено: 29.8.2016.


Jesenji dani resuscitacije
U oktobru 2020 Evropski resuscitacioni savet će promovisati, a u saradnji sa sličnim kontinentalnim organizacijama PREPORUKE 2020. Ove godine kao i 2015 kada su donošene nove preporuke, Resuscitacioni savet srbije će istog dana kada u celom svetu, organizovati promotivni stručni sastanak, sa temom - Novine u preporukama za zbrinjavanje životno ugroženog pacijenta - 2020. simpozijumercpreporuke2020.com


Jesenji dani resuscitacije
Subotica 2020 - simpozijumercpreporuke2020.com Jesenji dani resuscitacije Subotica 2020. se organizuju kroz trodnevne aktivnosti Resuscitacionog Saveta Srbije a u saradnji sa Domom zdravlja Subotica. Ove godine se Simpozijum “Pokrenimo srce” održava po sedmi put i biće posvećen promociji preporuka Evropskog Resuscitacionog Saveta “Pokrenimo srce-ERC preporuke 2020”.Kontakt telefoni i adresa za slanje poste
Radi lakseg komuniciranja - objavljujemo kontakt telefone